Thursday, 22 October 2009

Program Sehari Bersama Bahasa Al-Quran 2009 SMK Permatang Tok Jaya

Gambar Situasi Perjalanan Program Sehari Bersama Bahasa Al-QuranMurid Tahun 4, 5 dan 6 sedang melaksanakan aktiviti mereka

Perbincangan antara urusetia dengan para fasilitatorSebahagian daripada aktiviti semasa program eksploris


Menjamu selera setelah selesai mengikuti aktiviti yang disediakan


Penyampaian hadiah dan cenderamata oleh Penolong Kanan Pentadbiran kepada sebahagian daripada pemenang dan fasilitator.

17.Oktober 2009 - Seramai 130 orang pelajar telah menyertai program Sehari Bersama Bahasa Al-Quran. Program anjuran Panitia Bahasa Arab SMK Permatang Tok Jaya berlansung dari jam 8.30 pagi sehingga 2.00 petang. Antara aktiviti yang dilaksanakan pada hari tersebut ialah pertandingan membina kad imbas dan menghafaz kosa kata bagi murid tahun 4,5 dan 6. Sementara pelajar tingkatan 1 dan 2 mengikut pertandingan Al Khasafah (explores) . Program ini telah dibantu oleh 14 orang fasilitator yang baru sahaja selesai menghadapi PMR. Semoga mereka semua memperoleh kejayaan yang cemerlang.

Antara objektif program ini dilaksanakan ialah untuk meningkatkan minat para pelajar untuk mempelajari bahasa Arab dan membina semangat persaingan yang sihat untuk mencapai kejayaan dalam apa jua bidang yang diceburi. Terima kasih diucapkan kepada Ustaz Sobri, Ustazah Amal Hayati, Ustazah Noraini dan anak-anak pelajar yang telah memberikan kerjasama yang baik dalam menjayakan program tersebut. Insyaallah program yang seumpama ini akan terus dilaksanakan dari semasa kesemasa.

No comments:

Post a Comment